Jag heter Maria Leisborn och bor med min familj på den vackra ön Resö i Bohuslän. Under en resa till Portugal 2011 hittade jag i en liten butik en vacker handväska i ljus kork. Efter flitig användning i både sol och regn har den hållit sig mjuk, smidig och vacker.  Även många vänner har under åren varit fascinerade av materialet och hur det passar för det svenska klimatet. Därför föddes en ide hos mig att ta hem väskor och smycken i kork och erbjuda svenska kvinnor och män i alla åldrar ett alternativ till tyg, plast och läder.

Sedan 2014 har drömmen varit verklighet! Ju mer jag lär mig om korken, både genom att använda produkterna själv och att läsa om den, desto mer övertygad blir jag om hur lämpliga de är för både veganer, djurvänner och alla andra som vill kunna ha snygga accessoarer med gott miljösamvete. Varför inte pröva själv?

Vill du veta mer om materialet - gå in under rubriken "Korkeken" här ovan, eller hör av dig så kan jag ge dig mer fakta!

På senare tid har portokostnaderna för webshopspaket ökat så dramatiskt så jag har bestämt mig för att sälja ut alla större väskor och ryggsäckar, då det inte längre är möjligt att vara en liten webshop med så höga fraktkostnader. Korkväskor är inte de billigste och det är omöjligt att ytterligare höja priset för att få ihop till portot. Så passa på och köp dig en större väska innan de tar slut! Det priset hittar du ingen annanstans!

Välkommen till mig och Corkei! Du kan nå mig på tfn 0703-088316 eller på e-mail info@corkei.se.

Välkommen!

Maria Leisborn

Min första korkväska från 2011. Lika fin som när den var ny!

Corkei är en bifirma till Rotrum AB. Corkei arbetar med import och försäljning av väskor, accessoarer, kontorstillbehör samt även annat hantverk av kork från företrädesvis Portugal.

Butiken i Resö hamn har öppet söndagar 12.00 - 15.00, men ibland även andra dagar. Vi kan också öppna på begäran, så hör av dig!